dissabte, 21 d’abril del 2018

Us recomanem... llibres. Ensenyament.

Descobrint les novetats...
Revolució a les aules: Catalunya, pionera en la nova educació del segle XXI de Núria Martínez Ribot.

Llibre que ens acosta als canvis pedagògics que viu l'escola catalana. Ho fa través de diferents entrevistes a membres actius de la comunitat educativa que han engegat o participen en nous projectes que es desmarquen de la tradicional classe i que tenen com a objectiu transformar la manera d’ensenyar. Pregunta sobre les noves necessitats educatives que planteja un sistema en permanent canvi i sobre els reptes que això suposa per als alumnes i també per als docents.

El llibre que ens descobreix l’autèntica revolució pedagògica de les escoles catalanes al segle XXI.

Són necessaris els deures? Cal fer exàmens per avaluar el coneixement dels nens? S’ha de prohibir el mòbil a les aules? Realment fan falta els llibres de text en un món on tot es troba a internet? 
L’escola catalana del segle XXI està vivint una època de canvis. Moltes escoles i instituts han engegat nous projectes que tenen com a objectiu transformar la manera d’ensenyar. Més enllà dels grans projectes, milers de mestres duen a terme pràctiques educatives que es desmarquen de la tradicional classe magistral. Pretenen emfatitzar el pensament crític, la creativitat i que l’alumne tingui competències per a la vida. Una actitud que no és nova i que beu de la rica tradició històrica de renovació pedagògica de Catalunya.
Text extret de la contraportada del llibre.