divendres, 22 de setembre del 2017

Us recomanem... Llibres. Articles.

Descobrint les novetats...
La Vida que aprenc de Carles Capdevila.

Recull 130 articles dels més de 2.000 que Carles Capdevila publicà en el diari Ara, del qual en fou director fundador, on reflexiona sobre els petits i els grans temes de la vida, des d'una perspectiva íntima i personal.


Carles Capdevila prenia apunts cada dia, i els compartia, sobre el que li passa i com hi reacciona, posant en pràctica un periodisme que vol prioritzar la vida per sobre de les notícies.
A la vida que aprenc trobareu els temes que li eren essencials: la memòria íntima, la vida en bona companyia, l'educació, la salut i la condició humana amb totes les seves contradiccions.
Retrata els escenaris de la seva infantesa, les nostres maneres de ser i de fer, les revolucions individuals necessàries per arreglar el món i les actituds dels que s'arremanguen per fer-ho possible.
Capdevila estava convençut que la nostra missió principal és cuidar-nos els uns als altres i pels seus textos circula la gent que va estimar més: els professionals artesans que es preocupen pels acabats, els educadors vocacionals, les infermeres que entenen que tenir cura és més que curar, el voluntariat que desafia el desànim i els optimistes pencaires que treballen per mantenir viva la il·lusió de tirar endavant.
“Prou sé que la vida s'aprèn vivint-la, sovint a patacades, però mirar d'endreçar els aprenentatges per escrit els consolida”.

Text extret de la contraportada del llibre.